Leverpastej bredbar ca 24% fett
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Leverpastej paté mm |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 55,3 | % |
| Protein | 28,2 | % |
| Kolhydrater | 16,5 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 285 | kcal |
| Energi kJ | 1193 | kJ |
| Fett | 23,5 | g |
| Kolhydrat | 7 | g |
| Protein | 12 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 10,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5,2 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,7 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 3,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 9,2 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,4 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 3,5 | g |
| Kolesterol | 130 | mg |
| Mättade fettsyror | 8,7 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,7 | g |
| Monosackarider | 0,9 | g |
| Sackaros | 1,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 176 | mg |
| Järn | 7,7 | mg |
| Kalcium | 27 | mg |
| Kalium | 170 | mg |
| Magnesium | 19 | mg |
| Natrium | 625 | mg |
| Selen | 18 | µg |
| Zink | 3,3 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,46 | mg |
| Folat (Folsyra) | 36 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 8 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 10,2 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 7900 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 7900 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 1,5 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,28 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 18,6 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,34 | mg |
| Vitamin D | 0,6 | µg |
| Vitamin E | 0,46 | mg |
Övrigt | Aska | 2 | g |
| Vatten | 55,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar