Levergryta m grönsaker fryst
Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Inälver organ produkter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 22,6 | % |
| Protein | 41,5 | % |
| Kolhydrater | 35,9 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 103 | kcal |
| Energi kJ | 430 | kJ |
| Fett | 4,4 | g |
| Kolhydrat | 7 | g |
| Protein | 8,1 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,7 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,5 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,7 | g |
| Kolesterol | 107 | mg |
| Mättade fettsyror | 1,6 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| Fibrer | 1,3 | g |
| Monosackarider | 2,1 | g |
| Sackaros | 0,4 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 145 | mg |
| Järn | 3,8 | mg |
| Kalcium | 22 | mg |
| Kalium | 241 | mg |
| Magnesium | 24 | mg |
| Natrium | 408 | mg |
| Selen | 3,5 | µg |
| Zink | 1,6 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 11 | mg |
| Folat (Folsyra) | 73 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 577 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 3,7 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,1 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 4880 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 4928 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 1,12 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 38 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,36 | mg |
| Vitamin D | 0,35 | µg |
| Vitamin E | 1 | mg |
Övrigt | Aska | 2,1 | g |
| Vatten | 77,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar