Leverbiff mald stekt fryst
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Inälver organ produkter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 38,2 | % |
| Protein | 40,3 | % |
| Kolhydrater | 21,5 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 223 | kcal |
| Energi kJ | 935 | kJ |
| Fett | 14,4 | g |
| Kolhydrat | 8,1 | g |
| Protein | 15,2 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 6,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,2 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,9 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,6 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,5 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 2,1 | g |
| Kolesterol | 130 | mg |
| Mättade fettsyror | 5,3 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| Fibrer | 0,7 | g |
| Monosackarider | 0,2 | g |
| Sackaros | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 182 | mg |
| Järn | 4,6 | mg |
| Kalcium | 31 | mg |
| Kalium | 380 | mg |
| Magnesium | 20 | mg |
| Natrium | 730 | mg |
| Selen | 10 | µg |
| Zink | 3,3 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,95 | mg |
| Folat (Folsyra) | 59 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 160 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,8 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 2470 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2483 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,66 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,26 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 43,4 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,52 | mg |
| Vitamin D | 0,47 | µg |
| Vitamin E | 0,95 | mg |
Övrigt | Aska | 3,6 | g |
| Vatten | 58 | g |
Källa, referenser och övriga länkar