Leverbiff mald lever rå fryst
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Inälver organ produkter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 42,0 | % |
| Protein | 37,7 | % |
| Kolhydrater | 20,3 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 211 | kcal |
| Energi kJ | 881 | kJ |
| Fett | 14,5 | g |
| Kolhydrat | 7 | g |
| Protein | 13 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 6,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,2 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,8 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,7 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,5 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 2,1 | g |
| Kolesterol | 175 | mg |
| Mättade fettsyror | 5,4 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| Fibrer | 0,6 | g |
| Monosackarider | 0,2 | g |
| Sackaros | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 215 | mg |
| Järn | 8,6 | mg |
| Kalcium | 4 | mg |
| Kalium | 33 | mg |
| Magnesium | 16 | mg |
| Natrium | 375 | mg |
| Selen | 15,4 | µg |
| Zink | 3,3 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,36 | mg |
| Folat (Folsyra) | 114 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 7,2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,6 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 5400 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 5400 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,2 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,36 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 31 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,56 | mg |
| Vitamin D | 0,47 | µg |
| Vitamin E | 0,36 | mg |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| Vatten | 63 | g |
Källa, referenser och övriga länkar