Laxpudding
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 21,3 | % | |
Protein | 35,7 | % | |
Kolhydrater | 43,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 114 | kcal |
Energi kJ | 476 | kJ | |
Fett | 4,7 | g | |
Kolhydrat | 9,5 | g | |
Protein | 7,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,8 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,2 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,8 | g | |
Kolesterol | 70,3 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,5 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1,7 | g |
Fibrer | 0,8 | g | |
Monosackarider | 0,6 | g | |
Sackaros | 0,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 109 | mg |
Jod | 7 | µg | |
Järn | 0,64 | mg | |
Kalcium | 49 | mg | |
Kalium | 368 | mg | |
Magnesium | 23 | mg | |
Natrium | 455 | mg | |
Selen | 9,7 | µg | |
Zink | 0,48 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,93 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 18 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 103 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,9 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 45 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 54 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,09 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,26 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,26 | mg | |
Vitamin D | 3,38 | µg | |
Vitamin E | 0,93 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,1 | g |
Avfall | 15 | % | |
Vatten | 75 | g |