Laxpaté
Maträttstyp: | Paté, timbal, pastej, sylta |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 56,4 | % | |
Protein | 40,8 | % | |
Kolhydrater | 2,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 221 | kcal |
Energi kJ | 924 | kJ | |
Fett | 18,1 | g | |
Kolhydrat | 0,9 | g | |
Protein | 13,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,4 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,4 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,6 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,9 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 1,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 3,5 | g | |
Kolesterol | 102 | mg | |
Mättade fettsyror | 8,2 | g | |
Transfettsyror | 0,9 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
Fibrer | 1,8 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 141 | mg |
Jod | 24 | µg | |
Järn | 0,46 | mg | |
Kalcium | 34 | mg | |
Kalium | 284 | mg | |
Magnesium | 18 | mg | |
Natrium | 516 | mg | |
Selen | 18 | µg | |
Zink | 0,53 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,65 | mg |
Folat (Folsyra) | 20 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 179 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,1 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 102 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 117 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,37 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,16 | mg | |
Vitamin D | 3,8 | µg | |
Vitamin E | 1,65 | mg | |
Vitamin K | 5 | µg | |
Övrigt | Aska | 2,1 | g |
Vatten | 64 | g |