Du är här: Hem » Kaloritabellen » Lax stekt

Lax stekt

Rätt/råvara:Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt
Livsmedelsgrupp:Fisk stekt fet > 5% fett
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett39,5%
 Protein60,5%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 225kcal
 Energi kJ939kJ
 Fett14,9g
 Protein22,8g
FettEnkelomättade fettsyror6,2g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,4g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 2,1g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 1,2g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 0,4g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 4,5g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,5g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,2g
 Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) 0,1g
 Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) 0,6g
 Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) 0,3g
 Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) 1,7g
 Fleromättade fettsyror4,1g
 Kolesterol86,9mg
 Mättade fettsyror3,2g
MineralämnenFosfor249mg
 Jod84µg
 Järn1mg
 Kalcium26mg
 Kalium410mg
 Magnesium30mg
 Natrium346mg
 Selen32,3µg
 Zink0,5mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 1,61mg
 Folat (Folsyra) 23µg
 Niacin (Vitamin B3) 7,4mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 11,6mg
 Retinol (Vitamin A) 37µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 37µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,1mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,26mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 6,54µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,97mg
 Vitamin D15,52µg
 Vitamin E1,61mg
ÖvrigtAska2,7g
 Avfall43%
 Vatten59,6g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa