Lax stekt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk stekt fet > 5% fett |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 39,5 | % | |
Protein | 60,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 225 | kcal |
Energi kJ | 939 | kJ | |
Fett | 14,9 | g | |
Protein | 22,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 6,2 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,1 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,6 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,7 | g | |
Fleromättade fettsyror | 4,1 | g | |
Kolesterol | 86,9 | mg | |
Mättade fettsyror | 3,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 249 | mg |
Jod | 84 | µg | |
Järn | 1 | mg | |
Kalcium | 26 | mg | |
Kalium | 410 | mg | |
Magnesium | 30 | mg | |
Natrium | 346 | mg | |
Selen | 32,3 | µg | |
Zink | 0,5 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,61 | mg |
Folat (Folsyra) | 23 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 7,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 11,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 37 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 37 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,26 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 6,54 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,97 | mg | |
Vitamin D | 15,52 | µg | |
Vitamin E | 1,61 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,7 | g |
Avfall | 43 | % | |
Vatten | 59,6 | g |