Du är här: Hem » Kaloritabellen » Lax odlad norsk fjordlax

Lax odlad norsk fjordlax

Maträttstyp:Inte tillämpligt
Tillverkare:Inte tillämpligt
Rätt/råvara:Råvara
Livsmedelsgrupp:Fisk färsk fryst kokt
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett50,5%
 Protein49,5%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 250kcal
 Energi kJ1046kJ
 Fett19,5g
 Protein19,1g
FettEnkelomättade fettsyror7,3g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,9g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 2,3g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 1,2g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 0,5g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 3g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,5g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,2g
 Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) 0,4g
 Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) 1,5g
 Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) 0,6g
 Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) 2g
 Fleromättade fettsyror6g
 Kolesterol53,2mg
 Mättade fettsyror3,8g
MineralämnenFosfor209mg
 Jod45µg
 Järn0,2mg
 Kalcium5mg
 Kalium404mg
 Magnesium25mg
 Natrium32mg
 Selen18,5µg
 Zink0,28mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 2,23mg
 Folat (Folsyra) 10µg
 Niacin (Vitamin B3) 8,1mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 11,6mg
 Retinol (Vitamin A) 11µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 11µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,07mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,22mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 6,9µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,62mg
 Vitamin D11,3µg
 Vitamin E2,23mg
ÖvrigtAska1,6g
 Avfall35%
 Vatten59,9g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa