Lax odlad norsk fjordlax
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 50,5 | % |
| Protein | 49,5 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 250 | kcal |
| Energi kJ | 1046 | kJ |
| Fett | 19,5 | g |
| Protein | 19,1 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,9 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,3 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 1,2 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,5 | g |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 6 | g |
| Kolesterol | 53,2 | mg |
| Mättade fettsyror | 3,8 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 209 | mg |
| Jod | 45 | µg |
| Järn | 0,2 | mg |
| Kalcium | 5 | mg |
| Kalium | 404 | mg |
| Magnesium | 25 | mg |
| Natrium | 32 | mg |
| Selen | 18,5 | µg |
| Zink | 0,28 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,23 | mg |
| Folat (Folsyra) | 10 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 8,1 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 11,6 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 11 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 11 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,22 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 6,9 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,62 | mg |
| Vitamin D | 11,3 | µg |
| Vitamin E | 2,23 | mg |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| Avfall | 35 | % |
| Vatten | 59,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar