Lax kokt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst tillagad fet > 5% fett |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 39,5 | % | |
Protein | 60,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 240 | kcal |
Energi kJ | 1002 | kJ | |
Fett | 15,9 | g | |
Protein | 24,4 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 6,6 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,3 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,6 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,8 | g | |
Fleromättade fettsyror | 4,3 | g | |
Kolesterol | 92,7 | mg | |
Mättade fettsyror | 3,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 265 | mg |
Jod | 74 | µg | |
Järn | 1,06 | mg | |
Kalcium | 27 | mg | |
Kalium | 437 | mg | |
Magnesium | 32 | mg | |
Natrium | 242 | mg | |
Selen | 34,4 | µg | |
Zink | 0,53 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,72 | mg |
Folat (Folsyra) | 24 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 7,9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 12,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 40 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 40 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,27 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 7,39 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 1,23 | mg | |
Vitamin D | 16,55 | µg | |
Vitamin E | 1,72 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,5 | g |
Avfall | 46 | % | |
Vatten | 57,2 | g |