Du är här: Hem » Kaloritabellen » Lax kokt

Lax kokt

Rätt/råvara:Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt
Livsmedelsgrupp:Fisk färsk fryst tillagad fet > 5% fett
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett39,5%
 Protein60,5%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 240kcal
 Energi kJ1002kJ
 Fett15,9g
 Protein24,4g
FettEnkelomättade fettsyror6,6g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,5g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 2,3g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 1,3g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 0,5g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 4,8g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,5g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,2g
 Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) 0,1g
 Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) 0,6g
 Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) 0,3g
 Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) 1,8g
 Fleromättade fettsyror4,3g
 Kolesterol92,7mg
 Mättade fettsyror3,4g
MineralämnenFosfor265mg
 Jod74µg
 Järn1,06mg
 Kalcium27mg
 Kalium437mg
 Magnesium32mg
 Natrium242mg
 Selen34,4µg
 Zink0,53mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 1,72mg
 Folat (Folsyra) 24µg
 Niacin (Vitamin B3) 7,9mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 12,4mg
 Retinol (Vitamin A) 40µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 40µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,12mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,27mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 7,39µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 1,23mg
 Vitamin D16,55µg
 Vitamin E1,72mg
ÖvrigtAska2,5g
 Avfall46%
 Vatten57,2g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa