Lapskojs
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 26,7 | % | |
Protein | 36,4 | % | |
Kolhydrater | 36,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 128 | kcal |
Energi kJ | 534 | kJ | |
Fett | 6,3 | g | |
Kolhydrat | 8,7 | g | |
Protein | 8,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,5 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 25,3 | mg | |
Mättade fettsyror | 3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
Fibrer | 0,8 | g | |
Monosackarider | 0,4 | g | |
Sackaros | 0,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 90 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 1,62 | mg | |
Kalcium | 6 | mg | |
Kalium | 365 | mg | |
Magnesium | 21 | mg | |
Natrium | 603 | mg | |
Selen | 3,7 | µg | |
Zink | 2,09 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,19 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 15 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 8 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 9 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,19 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg | |
Vitamin D | 0,41 | µg | |
Vitamin E | 0,2 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,8 | g |
Avfall | 27 | % | |
Vatten | 72,7 | g |