Lammstek
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Får lamm färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 23,0 | % | |
Protein | 77,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 161 | kcal |
Energi kJ | 675 | kJ | |
Fett | 7,2 | g | |
Protein | 24,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,7 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
Kolesterol | 94,9 | mg | |
Mättade fettsyror | 3,6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 237 | mg |
Jod | 11 | µg | |
Järn | 2,19 | mg | |
Kalcium | 14 | mg | |
Kalium | 268 | mg | |
Magnesium | 21 | mg | |
Natrium | 161 | mg | |
Selen | 1,7 | µg | |
Zink | 4,14 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,85 | mg |
Folat (Folsyra) | 2 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 9 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 7,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 12,1 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 65 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 65 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,25 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,14 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,17 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,19 | mg | |
Vitamin D | 0,49 | µg | |
Vitamin E | 0,85 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
Avfall | 32 | % | |
Vatten | 67,3 | g |