Lammlever
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Inälvor o organ oblandade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 17,4 | % | |
Protein | 72,1 | % | |
Kolhydrater | 10,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 149 | kcal |
Energi kJ | 625 | kJ | |
Fett | 5,3 | g | |
Kolhydrat | 3,2 | g | |
Protein | 22 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1 | g | |
Kolesterol | 300 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 435 | mg |
Jod | 7 | µg | |
Järn | 4,9 | mg | |
Kalcium | 5 | mg | |
Kalium | 290 | mg | |
Magnesium | 19 | mg | |
Natrium | 76 | mg | |
Selen | 9 | µg | |
Zink | 4,7 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,46 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 33 | mg | |
Folat (Folsyra) | 2000 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 172 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 15 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 19 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 49000 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 49014 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 2,4 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,23 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 84 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,42 | mg | |
Vitamin D | 0,5 | µg | |
Vitamin E | 0,46 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
Avfall | 9 | % | |
Vatten | 68 | g |