Lammköttgryta lök tomat
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Får lamm färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 34,2 | % |
| Protein | 52,1 | % |
| Kolhydrater | 13,7 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 166 | kcal |
| Energi kJ | 693 | kJ |
| Fett | 9,7 | g |
| Kolhydrat | 3,9 | g |
| Protein | 14,8 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,5 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,1 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,5 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,1 | g |
| Kolesterol | 58,6 | mg |
| Mättade fettsyror | 4,6 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,4 | g |
| Fibrer | 1,9 | g |
| Monosackarider | 1 | g |
| Sackaros | 1,4 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 165 | mg |
| Jod | 33 | µg |
| Järn | 1,65 | mg |
| Kalcium | 28 | mg |
| Kalium | 267 | mg |
| Magnesium | 23 | mg |
| Natrium | 343 | mg |
| Selen | 1,2 | µg |
| Zink | 2,81 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,75 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg |
| Folat (Folsyra) | 15 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 99 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 3,7 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,4 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 46 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 54 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,19 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,16 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,59 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg |
| Vitamin D | 0,35 | µg |
| Vitamin E | 0,75 | mg |
Övrigt | Aska | 1,8 | g |
| Avfall | 26 | % |
| Vatten | 67,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar