Lammköttgryta lök kålrot i lergryta
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Får lamm färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 45,6 | % |
| Protein | 46,7 | % |
| Kolhydrater | 7,7 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 165 | kcal |
| Energi kJ | 688 | kJ |
| Fett | 11,9 | g |
| Kolhydrat | 2 | g |
| Protein | 12,2 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,4 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,6 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,9 | g |
| Kolesterol | 54,1 | mg |
| Mättade fettsyror | 5,9 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| Fibrer | 0,7 | g |
| Monosackarider | 1,3 | g |
| Sackaros | 0,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 131 | mg |
| Jod | 60 | µg |
| Järn | 1,35 | mg |
| Kalcium | 28 | mg |
| Kalium | 233 | mg |
| Magnesium | 17 | mg |
| Natrium | 520 | mg |
| Selen | 1 | µg |
| Zink | 2,47 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,57 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg |
| Folat (Folsyra) | 19 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 117 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 3,2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,5 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 37 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 47 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,54 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg |
| Vitamin D | 0,28 | µg |
| Vitamin E | 0,57 | mg |
Övrigt | Aska | 2,1 | g |
| Avfall | 24 | % |
| Vatten | 71 | g |
Källa, referenser och övriga länkar