Lammfrikassé
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Får lamm färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 36,5 | % | |
Protein | 56,7 | % | |
Kolhydrater | 6,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 164 | kcal |
Energi kJ | 686 | kJ | |
Fett | 10,3 | g | |
Kolhydrat | 1,9 | g | |
Protein | 16 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,9 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,3 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,8 | g | |
Kolesterol | 66,6 | mg | |
Mättade fettsyror | 5,1 | g | |
Kolhydrater | Fibrer | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 156 | mg |
Jod | 17 | µg | |
Järn | 2,06 | mg | |
Kalcium | 19 | mg | |
Kalium | 199 | mg | |
Magnesium | 16 | mg | |
Natrium | 296 | mg | |
Selen | 1,3 | µg | |
Zink | 3,04 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,61 | mg |
Folat (Folsyra) | 4 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 6 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 4,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 45 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 46 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,13 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,09 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,43 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 | mg | |
Vitamin D | 0,34 | µg | |
Vitamin E | 0,61 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Avfall | 27 | % | |
Vatten | 70,2 | g |