Jordärtskocka kokt
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Protein | 13,5 | % | |
Kolhydrater | 86,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 75 | kcal |
Energi kJ | 315 | kJ | |
Kolhydrat | 14,1 | g | |
Protein | 2,2 | g | |
Kolhydrater | Fibrer | 4,9 | g |
Monosackarider | 3,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 86 | mg |
Jod | 42 | µg | |
Järn | 3,71 | mg | |
Kalcium | 28 | mg | |
Kalium | 611 | mg | |
Magnesium | 18 | mg | |
Natrium | 335 | mg | |
Selen | 0,1 | µg | |
Zink | 0,11 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,22 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 13 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,8 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin E | 0,22 | mg | |
Övrigt | Aska | 3,7 | g |
Avfall | 34 | % | |
Vatten | 75,2 | g |