Jordärtskocka
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Protein | 13,4 | % | |
Kolhydrater | 86,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 69 | kcal |
Energi kJ | 289 | kJ | |
Kolhydrat | 12,9 | g | |
Protein | 2 | g | |
Kolhydrater | Fibrer | 4,5 | g |
Monosackarider | 3,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 78 | mg |
Järn | 3,4 | mg | |
Kalcium | 25 | mg | |
Kalium | 560 | mg | |
Magnesium | 16 | mg | |
Natrium | 3 | mg | |
Selen | 0,1 | µg | |
Zink | 0,1 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,2 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg | |
Folat (Folsyra) | 13 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 12 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,6 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
Vitamin E | 0,2 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,6 | g |
Avfall | 31 | % | |
Vatten | 78 | g |