Jordgubbar
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Bär färska frysta |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,2 | % | |
Protein | 5,6 | % | |
Kolhydrater | 92,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 41 | kcal |
Energi kJ | 172 | kJ | |
Fett | 0,2 | g | |
Kolhydrat | 8,3 | g | |
Protein | 0,5 | g | |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,6 | g |
Fibrer | 1,9 | g | |
Monosackarider | 7,3 | g | |
Sackaros | 0,6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 20 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 0,34 | mg | |
Kalcium | 18 | mg | |
Kalium | 130 | mg | |
Magnesium | 11 | mg | |
Natrium | 1 | mg | |
Zink | 0,2 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,55 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 66 | mg | |
Folat (Folsyra) | 99 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 9 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,01 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg | |
Vitamin E | 0,55 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,4 | g |
Avfall | 3 | % | |
Vatten | 88,7 | g |