Gädda panerad stekt
Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk stekt mager < 5% fett |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 19,7 | % | |
Protein | 65,3 | % | |
Kolhydrater | 14,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 190 | kcal |
Energi kJ | 796 | kJ | |
Fett | 7,4 | g | |
Kolhydrat | 5,6 | g | |
Protein | 24,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 2 | g | |
Kolesterol | 94,5 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
Fibrer | 0,4 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 302 | mg |
Jod | 86 | µg | |
Järn | 0,57 | mg | |
Kalcium | 63 | mg | |
Kalium | 548 | mg | |
Magnesium | 39 | mg | |
Natrium | 694 | mg | |
Selen | 24,4 | µg | |
Zink | 1,01 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,25 | mg |
Folat (Folsyra) | 15 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 4 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 3,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 21 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 21 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,8 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,28 | mg | |
Vitamin D | 6,02 | µg | |
Vitamin E | 2,25 | mg | |
Vitamin K | 1 | µg | |
Övrigt | Aska | 3,1 | g |
Avfall | 53 | % | |
Vatten | 58,8 | g |