Gåsleverpastej rökt konserv
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Leverpastej paté mm |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 73,3 | % |
| Protein | 19,0 | % |
| Kolhydrater | 7,7 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 454 | kcal |
| Energi kJ | 1900 | kJ |
| Fett | 44 | g |
| Kolhydrat | 4,6 | g |
| Protein | 11,4 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 19,2 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 9,6 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 1,3 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 5,7 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 17,2 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 4,5 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,3 | g |
| Fleromättade fettsyror | 6,5 | g |
| Kolesterol | 150 | mg |
| Mättade fettsyror | 16,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 182 | mg |
| Järn | 8 | mg |
| Kalcium | 22 | mg |
| Kalium | 184 | mg |
| Magnesium | 19 | mg |
| Natrium | 880 | mg |
| Selen | 18 | µg |
| Zink | 2,3 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
| Folat (Folsyra) | 114 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,6 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 3000 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 3000 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,3 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,09 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 9,4 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,34 | mg |
| Vitamin D | 0,6 | µg |
| Vitamin E | 0,3 | mg |
Övrigt | Aska | 3 | g |
| Vatten | 37 | g |
Källa, referenser och övriga länkar