Gås stekt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Övrig fågel |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 62,6 | % | |
Protein | 29,7 | % | |
Kolhydrater | 7,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 490 | kcal |
Energi kJ | 2052 | kJ | |
Fett | 43,4 | g | |
Kolhydrat | 5,3 | g | |
Protein | 20,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 22,8 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 9 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 21,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 4,3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 4,8 | g | |
Kolesterol | 103,2 | mg | |
Mättade fettsyror | 12,6 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1,3 | g |
Fibrer | 0,8 | g | |
Monosackarider | 3,2 | g | |
Sackaros | 1,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 308 | mg |
Jod | 16 | µg | |
Järn | 3,29 | mg | |
Kalcium | 18 | mg | |
Kalium | 456 | mg | |
Magnesium | 33 | mg | |
Natrium | 214 | mg | |
Selen | 31 | µg | |
Zink | 1,29 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,73 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 5 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 10,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 13,8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 39 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 39 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,37 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,31 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,61 | mg | |
Vitamin D | 1,81 | µg | |
Vitamin E | 0,73 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Avfall | 28 | % | |
Vatten | 28,3 | g |