Gurkmajonnäs el gurksallad gatukök
Maträttstyp: | Sallad |
Tillverkare: | Restaurang/storkök |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Majonnässallad röror |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 73,2 | % |
| Protein | 1,8 | % |
| Kolhydrater | 24,9 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 333 | kcal |
| Energi kJ | 1392 | kJ |
| Fett | 32 | g |
| Kolhydrat | 10,9 | g |
| Protein | 0,8 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 13,2 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,5 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,9 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 12,8 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 11,1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 2,4 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 13,5 | g |
| Kolesterol | 48 | mg |
| Mättade fettsyror | 3,8 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 4,6 | g |
| Fibrer | 1,1 | g |
| Monosackarider | 5,6 | g |
| Sackaros | 4,6 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 50 | mg |
| Järn | 0,6 | mg |
| Kalcium | 24 | mg |
| Kalium | 24 | mg |
| Magnesium | 10 | mg |
| Natrium | 187 | mg |
| Selen | 0,4 | µg |
| Zink | 0,2 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,08 | mg |
| Folat (Folsyra) | 13 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 230 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 60 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 79 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,01 | mg |
| Vitamin E | 2,08 | mg |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| Vatten | 54 | g |
Källa, referenser och övriga länkar