Gurka färskinlagd
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara, förädlad och bearbetad (använd ej) |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,3 | % | |
Protein | 10,7 | % | |
Kolhydrater | 88,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 32 | kcal |
Energi kJ | 133 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 6,6 | g | |
Protein | 0,8 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 4,2 | g |
Fibrer | 0,7 | g | |
Monosackarider | 1,4 | g | |
Sackaros | 4,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 24 | mg |
Jod | 30 | µg | |
Järn | 0,22 | mg | |
Kalcium | 22 | mg | |
Kalium | 134 | mg | |
Magnesium | 10 | mg | |
Natrium | 241 | mg | |
Zink | 0,21 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,16 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 9 | mg | |
Folat (Folsyra) | 16 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 202 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,3 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 17 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
Vitamin E | 0,17 | mg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Avfall | 4 | % | |
Vatten | 90,9 | g |