Gröt ospec.
Maträttstyp: | Gröt |
Livsmedelsgrupp: | Gröt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 13,1 | % | |
Protein | 18,8 | % | |
Kolhydrater | 68,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 77 | kcal |
Energi kJ | 323 | kJ | |
Fett | 2,1 | g | |
Kolhydrat | 10,9 | g | |
Protein | 3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,7 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
Kolesterol | 4,1 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,9 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,1 | g |
Fibrer | 1 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 81 | mg |
Jod | 30 | µg | |
Järn | 0,55 | mg | |
Kalcium | 53 | mg | |
Kalium | 107 | mg | |
Magnesium | 18 | mg | |
Natrium | 208 | mg | |
Selen | 0,8 | µg | |
Zink | 0,51 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,16 | mg |
Folat (Folsyra) | 6 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 6 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 10 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 11 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,15 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg | |
Vitamin D | 0,01 | µg | |
Vitamin E | 0,16 | mg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Vatten | 82 | g |