Grönsallat m gurka tomat o vinägrettsås
Maträttstyp: | Sallad |
Rätt/råvara: | Tillbehör |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 69,3 | % |
| Protein | 7,9 | % |
| Kolhydrater | 22,8 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 86 | kcal |
| Energi kJ | 360 | kJ |
| Fett | 7,9 | g |
| Kolhydrat | 2,6 | g |
| Protein | 0,9 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,6 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,5 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,9 | g |
| Fleromättade fettsyror | 2,4 | g |
| Mättade fettsyror | 0,5 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| Fibrer | 1 | g |
| Monosackarider | 1,9 | g |
| Sackaros | 0,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 27 | mg |
| Jod | 28 | µg |
| Järn | 0,31 | mg |
| Kalcium | 19 | mg |
| Kalium | 168 | mg |
| Magnesium | 11 | mg |
| Natrium | 233 | mg |
| Selen | 0,4 | µg |
| Zink | 0,22 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,1 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 10 | mg |
| Folat (Folsyra) | 36 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 324 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 27 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg |
| Vitamin E | 2,1 | mg |
Övrigt | Aska | 1 | g |
| Avfall | 4 | % |
| Vatten | 86,6 | g |
Källa, referenser och övriga länkar