Grönsallat m gräddfilsås
Maträttstyp: | Sallad |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 41,8 | % |
| Protein | 18,2 | % |
| Kolhydrater | 40,0 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 69 | kcal |
| Energi kJ | 287 | kJ |
| Fett | 4,6 | g |
| Kolhydrat | 4,4 | g |
| Protein | 2 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,1 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,3 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 0,4 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| Kolesterol | 12,7 | mg |
| Mättade fettsyror | 2,9 | g |
| Transfettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 2,4 | g |
| Fibrer | 0,8 | g |
| Monosackarider | 1,5 | g |
| Sackaros | 1,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 53 | mg |
| Jod | 27 | µg |
| Järn | 0,41 | mg |
| Kalcium | 61 | mg |
| Kalium | 201 | mg |
| Magnesium | 15 | mg |
| Natrium | 295 | mg |
| Selen | 1,1 | µg |
| Zink | 0,35 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,36 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 7 | mg |
| Folat (Folsyra) | 53 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 350 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,7 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 36 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 65 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,09 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg |
| Vitamin D | 0,03 | µg |
| Vitamin E | 0,36 | mg |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
| Avfall | 4 | % |
| Vatten | 86,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar