Grönsallat gurka tomat paprika u dressing
Maträttstyp: | Sallad |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,7 | % |
| Protein | 24,3 | % |
| Kolhydrater | 73,0 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 18 | kcal |
| Energi kJ | 76 | kJ |
| Fett | 0,1 | g |
| Kolhydrat | 2,7 | g |
| Protein | 0,9 | g |
Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Fibrer | 1,3 | g |
| Monosackarider | 2,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 27 | mg |
| Järn | 0,31 | mg |
| Kalcium | 17 | mg |
| Kalium | 189 | mg |
| Magnesium | 10 | mg |
| Natrium | 4 | mg |
| Selen | 0,3 | µg |
| Zink | 0,24 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,43 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 22 | mg |
| Folat (Folsyra) | 38 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 357 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,6 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 30 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| Vitamin E | 0,43 | mg |
Övrigt | Aska | 0,5 | g |
| Avfall | 6 | % |
| Vatten | 94,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar