Grönsakssoppa redd
Maträttstyp: | Soppa |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Soppa mat tillagad ej pulver |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 16,7 | % | |
Protein | 25,0 | % | |
Kolhydrater | 58,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 38 | kcal |
Energi kJ | 157 | kJ | |
Fett | 1,2 | g | |
Kolhydrat | 4,2 | g | |
Protein | 1,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolesterol | 11,2 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,7 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1,8 | g |
Fibrer | 1,3 | g | |
Monosackarider | 1 | g | |
Sackaros | 0,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 45 | mg |
Jod | 20 | µg | |
Järn | 0,41 | mg | |
Kalcium | 46 | mg | |
Kalium | 175 | mg | |
Magnesium | 13 | mg | |
Natrium | 145 | mg | |
Selen | 0,9 | µg | |
Zink | 0,34 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,32 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 10 | mg | |
Folat (Folsyra) | 23 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1055 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 11 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 110 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,11 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin D | 0,03 | µg | |
Vitamin E | 0,32 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,9 | g |
Avfall | 7 | % | |
Vatten | 90,6 | g |