Grönsakslåda
Maträttstyp: | Pudding eller låda |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 27,7 | % | |
Protein | 35,2 | % | |
Kolhydrater | 37,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 90 | kcal |
Energi kJ | 375 | kJ | |
Fett | 4,4 | g | |
Kolhydrat | 5,9 | g | |
Protein | 5,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,5 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,5 | g | |
Kolesterol | 76 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,9 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,2 | g |
Fibrer | 2,2 | g | |
Monosackarider | 1 | g | |
Sackaros | 0,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 130 | mg |
Jod | 44 | µg | |
Järn | 0,81 | mg | |
Kalcium | 84 | mg | |
Kalium | 320 | mg | |
Magnesium | 20 | mg | |
Natrium | 338 | mg | |
Selen | 5,8 | µg | |
Zink | 0,59 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,65 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 7 | mg | |
Folat (Folsyra) | 35 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 540 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 57 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 109 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,4 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
Vitamin D | 0,36 | µg | |
Vitamin E | 0,65 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,8 | g |
Avfall | 8 | % | |
Vatten | 80,1 | g |