Grönsaksgryta ospec.
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 13,3 | % | |
Protein | 21,3 | % | |
Kolhydrater | 65,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 39 | kcal |
Energi kJ | 164 | kJ | |
Fett | 1 | g | |
Kolhydrat | 4,9 | g | |
Protein | 1,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Mättade fettsyror | 0,4 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
Fibrer | 2,2 | g | |
Monosackarider | 2,2 | g | |
Sackaros | 0,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 45 | mg |
Jod | 12 | µg | |
Järn | 0,58 | mg | |
Kalcium | 25 | mg | |
Kalium | 289 | mg | |
Magnesium | 18 | mg | |
Natrium | 142 | mg | |
Selen | 1,9 | µg | |
Zink | 0,36 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,61 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 11 | mg | |
Folat (Folsyra) | 22 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 326 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 8 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 37 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg | |
Vitamin D | 0,1 | µg | |
Vitamin E | 0,61 | mg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Avfall | 9 | % | |
Vatten | 89,3 | g |