Grönsaksgryta majs purjo ärter
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 7,1 | % |
| Protein | 21,3 | % |
| Kolhydrater | 71,6 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 96 | kcal |
| Energi kJ | 400 | kJ |
| Fett | 1,4 | g |
| Kolhydrat | 14,1 | g |
| Protein | 4,2 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,5 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| Mättade fettsyror | 0,5 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 2,4 | g |
| Fibrer | 4,5 | g |
| Monosackarider | 1 | g |
| Sackaros | 2,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 87 | mg |
| Jod | 35 | µg |
| Järn | 1,11 | mg |
| Kalcium | 17 | mg |
| Kalium | 221 | mg |
| Magnesium | 27 | mg |
| Natrium | 467 | mg |
| Selen | 0,5 | µg |
| Zink | 0,73 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,51 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 9 | mg |
| Folat (Folsyra) | 41 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 213 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,1 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 9 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 27 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg |
| Vitamin D | 0,11 | µg |
| Vitamin E | 0,51 | mg |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| Avfall | 3 | % |
| Vatten | 74,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar