Grönsaksgratäng ospec.
Maträttstyp: | Gratäng |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 31,2 | % | |
Protein | 26,5 | % | |
Kolhydrater | 42,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 98 | kcal |
Energi kJ | 411 | kJ | |
Fett | 5,3 | g | |
Kolhydrat | 7,2 | g | |
Protein | 4,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,9 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,8 | g | |
Kolesterol | 8,6 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,2 | g | |
Transfettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2 | g |
Fibrer | 2 | g | |
Monosackarider | 1,2 | g | |
Sackaros | 0,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 100 | mg |
Jod | 38 | µg | |
Järn | 0,9 | mg | |
Kalcium | 132 | mg | |
Kalium | 286 | mg | |
Magnesium | 17 | mg | |
Natrium | 332 | mg | |
Selen | 1,6 | µg | |
Zink | 0,68 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,02 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 12 | mg | |
Folat (Folsyra) | 33 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1296 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 24 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 140 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,17 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin D | 0,02 | µg | |
Vitamin E | 1,02 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
Avfall | 8 | % | |
Vatten | 79,1 | g |