Grönsaksblandning ärter majs paprika saltgurka fryst
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 3,1 | % |
| Protein | 18,8 | % |
| Kolhydrater | 78,1 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 72 | kcal |
| Energi kJ | 302 | kJ |
| Fett | 0,5 | g |
| Kolhydrat | 12,5 | g |
| Protein | 3 | g |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,6 | g |
| Fibrer | 2,5 | g |
| Monosackarider | 0,3 | g |
| Sackaros | 1,6 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 85 | mg |
| Järn | 1,1 | mg |
| Kalcium | 12 | mg |
| Kalium | 220 | mg |
| Magnesium | 24 | mg |
| Natrium | 290 | mg |
| Selen | 0,5 | µg |
| Zink | 0,5 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 27 | mg |
| Folat (Folsyra) | 36 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 530 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 44 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,23 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg |
| Vitamin E | 1 | mg |
Övrigt | Aska | 1 | g |
| Vatten | 80,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar