Grönsaksblandning för wokning
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 3,7 | % |
| Protein | 23,4 | % |
| Kolhydrater | 72,9 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 50 | kcal |
| Energi kJ | 208 | kJ |
| Fett | 0,4 | g |
| Kolhydrat | 7,8 | g |
| Protein | 2,5 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,1 | g |
| Fibrer | 2,2 | g |
| Monosackarider | 1,4 | g |
| Sackaros | 1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 50 | mg |
| Jod | 7 | µg |
| Järn | 0,5 | mg |
| Kalcium | 21 | mg |
| Kalium | 190 | mg |
| Magnesium | 15 | mg |
| Natrium | 84 | mg |
| Selen | 0,7 | µg |
| Zink | 0,31 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,42 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 26 | mg |
| Folat (Folsyra) | 76 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1258 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,1 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 120 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg |
| Vitamin E | 0,42 | mg |
Övrigt | Aska | 0,7 | g |
| Avfall | 3 | % |
| Vatten | 86,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar