Grönsaksbiff stekt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 29,0 | % | |
Protein | 18,8 | % | |
Kolhydrater | 52,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 138 | kcal |
Energi kJ | 578 | kJ | |
Fett | 7,1 | g | |
Kolhydrat | 12,8 | g | |
Protein | 4,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,2 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,5 | g | |
Mättade fettsyror | 1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,8 | g |
Fibrer | 2,5 | g | |
Monosackarider | 1,3 | g | |
Sackaros | 0,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 87 | mg |
Järn | 0,92 | mg | |
Kalcium | 25 | mg | |
Kalium | 388 | mg | |
Magnesium | 33 | mg | |
Natrium | 95 | mg | |
Selen | 0,8 | µg | |
Zink | 0,69 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,83 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 7 | mg | |
Folat (Folsyra) | 23 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 113 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,1 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 9 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg | |
Vitamin E | 0,83 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
Avfall | 5 | % | |
Vatten | 71,8 | g |