Grönkålssoppa
Maträttstyp: | Soppa |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Soppa mat tillagad ej pulver |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 32,7 | % | |
Protein | 26,5 | % | |
Kolhydrater | 40,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 29 | kcal |
Energi kJ | 120 | kJ | |
Fett | 1,6 | g | |
Kolhydrat | 2 | g | |
Protein | 1,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,8 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,5 | g | |
Mättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 0,8 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 13 | mg |
Järn | 0,21 | mg | |
Kalcium | 44 | mg | |
Kalium | 107 | mg | |
Magnesium | 8 | mg | |
Natrium | 195 | mg | |
Selen | 0,7 | µg | |
Zink | 0,07 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,12 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 11 | mg | |
Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 678 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 57 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg | |
Vitamin E | 1,12 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,1 | g |
Vatten | 93,3 | g |