Gröna ärter kokta
Maträttstyp: | Grönsaksrätt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Baljväxter färska frysta kokta |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,5 | % | |
Protein | 37,0 | % | |
Kolhydrater | 60,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 80 | kcal |
Energi kJ | 335 | kJ | |
Fett | 0,4 | g | |
Kolhydrat | 9,8 | g | |
Protein | 6 | g | |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 4,1 | g |
Fibrer | 6,1 | g | |
Monosackarider | 0,3 | g | |
Sackaros | 4,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 145 | mg |
Jod | 39 | µg | |
Järn | 2,24 | mg | |
Kalcium | 36 | mg | |
Kalium | 413 | mg | |
Magnesium | 45 | mg | |
Natrium | 310 | mg | |
Selen | 0,2 | µg | |
Zink | 1,45 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,14 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 20 | mg | |
Folat (Folsyra) | 51 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 613 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,3 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 51 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,32 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg | |
Vitamin E | 0,14 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,8 | g |
Avfall | 67 | % | |
Vatten | 75,8 | g |