Gröna ärter
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Baljväxter färska frysta kokta |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,7 | % | |
Protein | 37,0 | % | |
Kolhydrater | 60,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 72 | kcal |
Energi kJ | 300 | kJ | |
Fett | 0,4 | g | |
Kolhydrat | 8,8 | g | |
Protein | 5,4 | g | |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,7 | g |
Fibrer | 5,5 | g | |
Monosackarider | 0,3 | g | |
Sackaros | 3,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 130 | mg |
Järn | 2 | mg | |
Kalcium | 31 | mg | |
Kalium | 370 | mg | |
Magnesium | 40 | mg | |
Natrium | 1 | mg | |
Selen | 0,2 | µg | |
Zink | 1,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,13 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 40 | mg | |
Folat (Folsyra) | 65 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 550 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 46 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,13 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,41 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,17 | mg | |
Vitamin E | 0,13 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,9 | g |
Avfall | 60 | % | |
Vatten | 79 | g |