Gröna bönor konserv u lag
Maträttstyp: | Konserv |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Baljväxter färska frysta kokta |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,3 | % |
| Protein | 27,9 | % |
| Kolhydrater | 69,8 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 21 | kcal |
| Energi kJ | 89 | kJ |
| Fett | 0,1 | g |
| Kolhydrat | 3 | g |
| Protein | 1,2 | g |
Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| Fibrer | 1,7 | g |
| Monosackarider | 1 | g |
| Sackaros | 0,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 19 | mg |
| Järn | 0,5 | mg |
| Kalcium | 26 | mg |
| Kalium | 109 | mg |
| Magnesium | 13 | mg |
| Natrium | 251 | mg |
| Selen | 0,5 | µg |
| Zink | 0,2 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,25 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg |
| Folat (Folsyra) | 32 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 210 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,3 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 18 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,09 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg |
| Vitamin E | 0,25 | mg |
Övrigt | Aska | 1 | g |
| Vatten | 93 | g |
Källa, referenser och övriga länkar