Gräslök
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 11,8 | % | |
Protein | 54,9 | % | |
Kolhydrater | 33,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 28 | kcal |
Energi kJ | 116 | kJ | |
Fett | 0,6 | g | |
Kolhydrat | 1,7 | g | |
Protein | 2,8 | g | |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Fibrer | 2,1 | g |
Monosackarider | 1,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 51 | mg |
Järn | 1,3 | mg | |
Kalcium | 77 | mg | |
Kalium | 215 | mg | |
Magnesium | 17 | mg | |
Natrium | 3 | mg | |
Selen | 0,5 | µg | |
Zink | 0,4 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,6 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 41 | mg | |
Folat (Folsyra) | 64 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3400 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,1 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 283 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,2 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,22 | mg | |
Vitamin E | 1,6 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,8 | g |
Vatten | 92 | g |