Grillad kyckling m skinn-
Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Kyckling |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 37,9 | % |
| Protein | 62,1 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 236 | kcal |
| Energi kJ | 986 | kJ |
| Fett | 15,2 | g |
| Protein | 24,9 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,6 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 1,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,9 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,8 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 2,2 | g |
| Kolesterol | 103,7 | mg |
| Mättade fettsyror | 4,9 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 247 | mg |
| Jod | 22 | µg |
| Järn | 1,66 | mg |
| Kalcium | 12 | mg |
| Kalium | 334 | mg |
| Magnesium | 31 | mg |
| Natrium | 256 | mg |
| Selen | 13,8 | µg |
| Zink | 1,81 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,56 | mg |
| Folat (Folsyra) | 25 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 10,6 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 15,2 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 71 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 71 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,21 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,49 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,53 | mg |
| Vitamin D | 2,07 | µg |
| Vitamin E | 2,56 | mg |
Övrigt | Aska | 1,7 | g |
| Vatten | 58,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar