Grillad kyckling m skinn
Maträttstyp: | Annan rätt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Kyckling |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 30,6 | % |
| Protein | 69,4 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 195 | kcal |
| Energi kJ | 816 | kJ |
| Fett | 10,8 | g |
| Protein | 24,5 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,5 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,8 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,2 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,5 | g |
| Kolesterol | 88 | mg |
| Mättade fettsyror | 3,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 220 | mg |
| Järn | 0,9 | mg |
| Kalcium | 23 | mg |
| Kalium | 280 | mg |
| Magnesium | 23 | mg |
| Natrium | 870 | mg |
| Selen | 11,1 | µg |
| Zink | 1,94 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,04 | mg |
| Folat (Folsyra) | 5 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 8,5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 13 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 47 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 47 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,17 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,3 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,4 | mg |
| Vitamin D | 1,66 | µg |
| Vitamin E | 2,04 | mg |
Övrigt | Aska | 3 | g |
| Avfall | 33 | % |
| Vatten | 61,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar