Grekisk sallad
Maträttstyp: | Sallad |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 54,6 | % | |
Protein | 22,7 | % | |
Kolhydrater | 22,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 96 | kcal |
Energi kJ | 402 | kJ | |
Fett | 7,7 | g | |
Kolhydrat | 3,2 | g | |
Protein | 3,2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,4 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
Kolesterol | 12,2 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
Fibrer | 1,3 | g | |
Monosackarider | 2 | g | |
Sackaros | 0,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 72 | mg |
Jod | 16 | µg | |
Järn | 0,42 | mg | |
Kalcium | 99 | mg | |
Kalium | 149 | mg | |
Magnesium | 12 | mg | |
Natrium | 486 | mg | |
Selen | 0,6 | µg | |
Zink | 0,57 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,83 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 23 | mg | |
Folat (Folsyra) | 16 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 201 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 17 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 34 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,18 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg | |
Vitamin D | 0,02 | µg | |
Vitamin E | 0,83 | mg | |
Övrigt | Aska | 2 | g |
Avfall | 5 | % | |
Vatten | 82,7 | g |