Gravlaxsås Krabbsås
Maträttstyp: | Sås |
Rätt/råvara: | Tillbehör |
Livsmedelsgrupp: | Sås dressing majonnäs |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 74,5 | % | |
Protein | 3,4 | % | |
Kolhydrater | 22,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 468 | kcal |
Energi kJ | 1959 | kJ | |
Fett | 45,6 | g | |
Kolhydrat | 13,5 | g | |
Protein | 2,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 26,7 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,9 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 24,9 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 8,7 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 4,9 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 13,7 | g | |
Mättade fettsyror | 3,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 9,4 | g |
Fibrer | 0,9 | g | |
Monosackarider | 1,1 | g | |
Sackaros | 9,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 59 | mg |
Jod | 24 | µg | |
Järn | 1,03 | mg | |
Kalcium | 84 | mg | |
Kalium | 175 | mg | |
Magnesium | 38 | mg | |
Natrium | 385 | mg | |
Selen | 1,5 | µg | |
Zink | 0,49 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 10,81 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 9 | mg | |
Folat (Folsyra) | 6 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 768 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 64 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 | mg | |
Vitamin E | 10,81 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Avfall | 2 | % | |
Vatten | 36,3 | g |