Grahamsmjöl vete
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Vete mjöl gryn korn |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 3,4 | % | |
Protein | 13,7 | % | |
Kolhydrater | 82,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 331 | kcal |
Energi kJ | 1385 | kJ | |
Fett | 2,5 | g | |
Kolhydrat | 60,7 | g | |
Protein | 10 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,1 | g | |
Mättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
Fibrer | 11,3 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Sackaros | 0,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 350 | mg |
Jod | 2 | µg | |
Järn | 5 | mg | |
Kalcium | 35 | mg | |
Kalium | 380 | mg | |
Magnesium | 130 | mg | |
Natrium | 3 | mg | |
Selen | 3,4 | µg | |
Zink | 2,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,4 | mg |
Folat (Folsyra) | 43 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,7 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,13 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,4 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,35 | mg | |
Vitamin E | 1,4 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
Vatten | 14 | g |