Grahamsgröt
Maträttstyp: | Gröt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Bröd o spannmål |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 3,4 | % | |
Protein | 13,4 | % | |
Kolhydrater | 83,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 68 | kcal |
Energi kJ | 283 | kJ | |
Fett | 0,5 | g | |
Kolhydrat | 12,4 | g | |
Protein | 2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 2,3 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 72 | mg |
Jod | 29 | µg | |
Järn | 1,03 | mg | |
Kalcium | 12 | mg | |
Kalium | 78 | mg | |
Magnesium | 28 | mg | |
Natrium | 228 | mg | |
Selen | 0,7 | µg | |
Zink | 0,47 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,29 | mg |
Folat (Folsyra) | 6 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,2 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
Vitamin E | 0,29 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,9 | g |
Vatten | 81,8 | g |