Grahamsbröd m vatten ca 6% fibrer
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,8 | % |
| Protein | 13,6 | % |
| Kolhydrater | 83,6 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 239 | kcal |
| Energi kJ | 1001 | kJ |
| Fett | 1,5 | g |
| Kolhydrat | 45,5 | g |
| Protein | 7,4 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g |
| Mättade fettsyror | 0,3 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 2,6 | g |
| Fibrer | 6 | g |
| Monosackarider | 4 | g |
| Sackaros | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 145 | mg |
| Järn | 3,2 | mg |
| Kalcium | 23 | mg |
| Kalium | 184 | mg |
| Magnesium | 80 | mg |
| Natrium | 211 | mg |
| Selen | 2,1 | µg |
| Zink | 1,56 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,85 | mg |
| Folat (Folsyra) | 26 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 3 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,2 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,17 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,28 | mg |
| Vitamin E | 0,85 | mg |
Övrigt | Aska | 1,1 | g |
| Vatten | 38,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar