Färskpotatis kokt u salt
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Potatis rå kokt bakad |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 0,6 | % |
| Protein | 8,8 | % |
| Kolhydrater | 90,6 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 78 | kcal |
| Energi kJ | 326 | kJ |
| Fett | 0,1 | g |
| Kolhydrat | 16,4 | g |
| Protein | 1,6 | g |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| Fibrer | 2 | g |
| Monosackarider | 0,6 | g |
| Sackaros | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 33 | mg |
| Järn | 0,4 | mg |
| Kalcium | 5 | mg |
| Kalium | 330 | mg |
| Magnesium | 20 | mg |
| Natrium | 9 | mg |
| Selen | 0,1 | µg |
| Zink | 0,3 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,1 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 18 | mg |
| Folat (Folsyra) | 10 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,5 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg |
| Vitamin E | 0,1 | mg |
Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| Avfall | 10 | % |
| Vatten | 79 | g |
Källa, referenser och övriga länkar