Fänkål kokt
Tillverkare: | Hemlagat |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 8,6 | % | |
Protein | 55,2 | % | |
Kolhydrater | 36,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 33 | kcal |
Energi kJ | 137 | kJ | |
Fett | 0,5 | g | |
Kolhydrat | 2,1 | g | |
Protein | 3,2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
Fibrer | 3,8 | g | |
Monosackarider | 2,6 | g | |
Sackaros | 0,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 59 | mg |
Jod | 57 | µg | |
Järn | 3,11 | mg | |
Kalcium | 75 | mg | |
Kalium | 456 | mg | |
Magnesium | 16 | mg | |
Natrium | 463 | mg | |
Selen | 1,1 | µg | |
Zink | 0,58 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,23 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 16 | mg | |
Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2414 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 201 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,19 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg | |
Vitamin E | 0,23 | mg | |
Övrigt | Aska | 3,1 | g |
Avfall | 8 | % | |
Vatten | 87,4 | g |