Får i kål
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Kött färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 36,2 | % | |
Protein | 48,0 | % | |
Kolhydrater | 15,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 76 | kcal |
Energi kJ | 316 | kJ | |
Fett | 4,6 | g | |
Kolhydrat | 2 | g | |
Protein | 6,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,7 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
Kolesterol | 24,3 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 1,1 | g | |
Monosackarider | 1,7 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 70 | mg |
Jod | 32 | µg | |
Järn | 0,71 | mg | |
Kalcium | 31 | mg | |
Kalium | 212 | mg | |
Magnesium | 13 | mg | |
Natrium | 275 | mg | |
Selen | 2 | µg | |
Zink | 1,17 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,23 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 9 | mg | |
Folat (Folsyra) | 22 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 37 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 17 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 20 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,24 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin D | 0,12 | µg | |
Vitamin E | 0,23 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
Avfall | 20 | % | |
Vatten | 84,9 | g |